Firinda Karnibahar

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Firinda Karnibahar

    Firinda Karnibahar Malzemeleri

    • Küçük boy Karnabahar
    • 250 gr kıyma
    • 1 büyük boy soğan
    • 1 tatlı kaşuğı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 3 adet domates
    • 3 adet sivri yada çarliston biber
    • birazcık tereyağı birazcık da zeytinyağı
    • Sos için ;
    • 1,5 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri

    Firinda Karnibahar Yapılışı

    • Karnıbaharımızı kökünden ayırıp temizledikten sonra bir tencerede haşlıyoruz.
    • Bu arada bir tavada tereyağ ve zeytinyağını kızdırığ içine küp şeklinde doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz
    • pembeleşen soğanların ardından kıymamızı koyuyoruz ve kavuruyoruz.
    • Ardından küp şeklinde doğranmış domatesleri ,ince doğranmış biberleri, karabiber, tuz ve pul biberi ekliyoruz
    • domateslerin sertliği gidene kadar bu karışımı pişiriyoruz
    • Haşlanan Karnıbaharı süzüp küçük tepsimize döküyoruz.
    • Üzerine yaptığımız karışımız döküyoruz ve ardından da başka bir kapta karıştırdığımız süt ile unu karışımın üzerine ekliyoruz
    • Fırına tepsimizi koyuyoruz ne zamanki yemeğimiz pişmeye başlıyor o zaman tepsimizi bir süreliğine fırından çıkartıp kaşar peyniri ekliyoruz
    • tekrar fırına tepsimizi koyuyoruz
    • peynir eriyince yemeğimiz de artık hazır olmuş oluyor.
    Malzemeler
    Yapılışı