Fırında Levrek Balığı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Fırında Levrek Balığı Tarifi
    Fırında Levrek Balığı
    dakika
    Malzemeler
    • 2 tane Fileto levrek
    • 1 çay kaşığı kara biber
    • 2 adet domates
    • 4 tane sivribiber
    • 2 kaşık sıvı yağ
    • 2 diş kadar sarımsak
    • 2 dilim kaşar peynir
    • 2 dal taze biberiye
    • 2 dal taze kekik
    • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 çay kaşığı pulbiber
    • Tuz
    Yapılışı
    • Fileto levrekleri tuzlayıp biberleyip 20 dakika bekletelim.
    • Domatesleri küp küp doğrayalım. Ve biberleri ince kıyalım.
    • Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım. Biberleri kavuralım.
    • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
    • Domateslerle birlikte tuzu ve sarımsakları ekleyelim.
    • Domatesler suyunu çekene kadar pişireliim.
    • Fırın kağıtlarını düz zemine yayalım.
    • Ortalarına levrekleri yerleştirelim.
    • Domates ve biber karışımını levreklerin üzerine paylaştırıp kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirelim.
    • Biberiye, limon kabuğu rendesi ve kekiği  ekleyelim.
    • Kağıdın kenarlarını malzemelerin üzerine kapatıp paket yapalım.
    • 230 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika  pişirin.
    • Servis yaparken üzerine pul biber serpelim.
    • Ne kaldı? Tabiki de Afiyet Olsun.