Fırında Levrek

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Fırında Levrek

    Fırında Levrek Malzemeleri

    • 1 adet levrek (kişi başı)
    • 1 adet kırmızı kuru soğan (küçük ise 2 adet)
    • 1 tutam maydanoz
    • 2-3 yemek kaşığı tarhunlu sirke (Taze tarhun + üzüm sirkesi de olur) Hiç biri yoksa 2 defneyaprağı
    • 1 çay bardağı domates rendesi (isteğe göre)
    • 2 dilim limon
    • tuz

    Fırında Levrek Yapılışı

    • Kuru soğanı halka şeklinde doğrayıp fırın kabına döşeyin. Levrekleri yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
    • Sirkeyi levreğin üzerine gezdirin. Limon dilimlerini koyup maydanoz serpiştirin, isteğe göre domates rendesini ekleyebilirsiniz.
    • Balıkların üzerin yağlı kağıt ile kapatın, üzerini de alüminyum folyo ile kapatarak kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıştırın.
    • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika, üzerini açıp kızartmak için de 10 dakika daha pişirin.
    • Sıcak servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı