Gelin Fasulyesi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gelin Fasulyesi

    Gelin Fasulyesi Malzemeleri

    • 1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
    • 2 Çorba Kaşığı Margarin
    • 2 Adet Soğan
    • 200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    • 2 Adet Patates
    • 1/2 Çay Bardağı Pirinç
    • 1 Çorba Kaşığı Salça
    • Tuz

    Gelin Fasulyesi Yapılışı

    • Yemeğin Tarifi Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
    • Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
    • Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
    • Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
    • Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
    • Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
    • Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
    • Tuzunu ayarlayın.
    • Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip,
    • servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı