Gül Tatlısı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Gül Tatlısı Tarifi
    Gül Tatlısı
    dakika
    Malzemeler

    150 Gr. Margarin

    1 Adet yumurta

    1 Çay bardağı yoğurt

    1 Çay bardağı sıvı yağ

    1 Tatlı kaşığı sirke

    1 Tutam tuz

    1 Su bardağı irmik

    3 Su bardağı un

    1 Paket vanilya

    1/2 Paket kabartma tozu

    Şerbeti için

    3 Su bardağı su

    2.5 Su bardağı şeker

    Çeyrek limonun suyu

     

    Yapılışı

    Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.

    Kabartma tozu , vanilyayı unu ilave edin ve yoğurun. Hamur ikiye bölün. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesin. 4 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizin.

    Rulo şeklinde sarın. İkiye kesin. Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Ön ısıtma yapılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbetini üzerine dökün. (şerbet soğuk tatlı sıcak olacak) Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için üzerini örtün.

    Servis tabağına alıp antep fıstığı ile süsleyin.