Havuç Reçeli

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Havuç Reçeli

    Havuç Reçeli Malzemeleri

    • 3 adet havuç
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • 2 çubuk tarçın
    • 2 kakule (isteğe bağlı)
    • 1/2 limon (suyu)

    Havuç Reçeli Yapılışı

    • şeker ve suyu tencerede kaynatın, koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin.
    • Havuçları soyup büyük büyük rendeleyin. Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin.
    • Kısık ateşte yavaşça karıştırarak 15 dakika pişirin. Yarım limonun suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
    • Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın.
    • Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
    • Afiyet olsun:)

    Malzemeler
    Yapılışı