Hünkar Bohçası

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Hünkar Bohçası
    Malzemeler

    Hünkar Bohçası

    3 adet yufka

    1 adet tavuk göğsü

    7-8 adet mantar

    1 adet soğan, 3 diş sarmısak

    3 adet sivri biber, 2 adet domates

    Yarım çorba kaşığı salça

    Yarım demet dereotu, Arzuya göre kekik

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    3 çorba kaşığı su (ayrıca)

    3 çorba kaşığı su, Tuz, karabiber

     

     

    Yapılışı

    Tencereye sıvı yağı aktaralım. Küçük doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirelim. Tavuk göğsünü kuşbaşı gibi küçük küçük doğrayıp tavaya aktaralım. Etler renk değiştirip, Yumuşayana dek pişirelim. Ardından çekirdek yatakları çıkarılmış biberleri ve uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyelim.

    Sarmısakları küçük küçük doğrayıp, mantarlar suyunu çekinceye dek kavuralım. Domatesleri rendeleyip, ilave edelim. Bir dakika sonra salçayı ekleyelim. 1-2 kez karıştırıp, etin üzerine hafifçe aşacak kadar su ilave edelim. Tuz, karabiber ile arzuya göre çok az kekik ilave edip bir miktar pişirelim.

    Tencereyi ateşten indirip. Etli sebzeli karışımı delikli kepçe ile tencereden alalım. Sebze piliçli karışımın suyunu iyice süzdürerek bir tabağa alalım. Dereotunu incecik kıyıp ekleyelim. 3 yufkayı, aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve su serpiştirerek üst üste serelim.
    Büyük yuvarlak bir tabak yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar keselim. Yuvarlak parçaları bir kaseye ya da tek kişilik güvece yerleştirelim. Yufkaların kenarlarını dışa sarkıtalım. Yufkaların içine hazırladığımız tavuklu harcı yerleştirelim. Yufkayı bohça katlar gibi katlayıp. Kasesi yağlanmış fırını tepsisine ters çevirelim.

    Üzerine yumurta sarısı sürelim. Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından aldıktan sonra arzuya göre üzerindeki sosu ve haşlanmış bezelye ile birlikte servis yapalım