Hurmalı Cup

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Hurmalı Cup
    Hurmalı Cup
    dakika
    Malzemeler

    Hurma Püresi

    1+1/2 Cup heavy cream

    2 Tatlı kaşığı bal

    4 Yumurta beyazı

    1/4 Çay kaşığı tuz

    1 Çay kaşığı tarçın

    4-5 Yemek kaşığı sert kakao

    Hurma püresi için

    1 Su bardağı hurma

    1 Su bardağı kaynar su

    1 Çorba kaşığı espresso tozu

    (Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları ince ince doğrayıp kaynar suya atınız. Espressoyu da ekleyip, koyulaşana kadar kaynatınız.)

    Yapılışı

    4 yumurta beyazına, belirtilen miktarda tuz katarak köpükleşene kadar çırpınız. Heavy creami de aynı şekilde sertleşene dek, yüksek devirde karıştırınız, balı ekleyiniz.

    Köpürttüğünüz yumurtayı bu karışım ile buluşturunuz. Tarçın ve hurma püresini, harca iyice yediriniz. İkiye bölüp, yarısını kakao ile karıştırınız. Servis kaselerinize, sade ve kakaolu olmak üzere, boşaltınız.

    Not: Yumurta beyazlarını, benmari usulü pişirebilirsiniz. Bilhassa özel durumu olan arkadaþlarımıza bu yöntemi öneririm.

    Ayrıca çok tatlıdan hoşlanmıyorsanız, hurmalı mussun tümüne kakao katınız.