Iç Baklalı Enginar

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Iç Baklalı Enginar

    Iç Baklalı Enginar Malzemeleri

    • 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
    • yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
    • 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
    • 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 limonun suyu
    • 2,5-3 su bardağı kaynamış su 1
    • tatlı kaşığı tuz
    • yarım demet dereotu

    Iç Baklalı Enginar Yapılışı

    • Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
    • Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin.
    • Enginarları ilave edin.
    • Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
    • Pişince tuzunu ilave edin.
    • Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın.
    • İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı