Incirli Baklava

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Incirli Baklava

    Incirli Baklava Malzemeleri

    • Hamur Malzemeleri:
    • 3 buçuk su bardağı un
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı yağ
    • 2 adet yumurta
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • Yarım limon suyu
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • İç Harç Malzemeleri:
    • 500 gr kuru incir
    • 2 su bardağı süt
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 avuç kuru üzüm
    • Şerbet için malzemeler:
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 2 su bardağı şeker
    • Üzeri için tereyağ

    Incirli Baklava Yapılışı

    • Süt ve şekeri tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayalım.
    • İç harç için incirlerin sapını keserek 2’ye bölün. Tencerede süt şeker ve incirleri kaynatın. İncirler sütü çekince altını kapatın ve kuru üzümleri ekleyin. Harç soğuduktan sonra rondodan geçirin.
    • Cevizleri de rondodan geçirerek bu harca karıştırın.
    • Hamuru yapmak için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın.
    • Un ve kabartma tozunu da ekleyin ve iyice yoğurun.
    • Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Herbir parçayı olabildiğince ince açın.
    • Açtığınız parçaları oklavaya sararak büzün ve o şekilde çıkarın.
    • Biraz kurumalarını bekleyin. Daha sonra büzdüğünüz hamurları açın. Uzunlamasına diktörtgen yapın. İç harcı hamurun yarısına aralıklı toplar şeklinde yerleştirin ve üzerine kalan hamur kısmı kapatın. boşluk kısımlarını büzün ve o kısımlardan kesin.
    • Üzerine tereyağını eritip gezdirin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
    • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün.

    Malzemeler
    Yapılışı