Ispanaklı Fellah Köftesi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Ispanaklı Fellah Köftesi
    Ev Yemekleri
    kişilik
    Malzemeler

    Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi

    Sosu Yarım Kg. Haşlanmış ıspanak

    4 Diş sarımsak – 1 Tatlı kaşığı biber salçası

    1 Limonun suyu – 1 Çay bardağı zeytinyağı

    Acı pul biber Köftesi için

    1 Su bardağı ince bulgur (Sıcak su ile yıkanıp süzülmüş)

    1 Adet yumurta – 1 Tatlı kaşığı biber salçası

    1 Tatlı kaşığı kimyon – 2 Çorba kaşığı irmik 3

    Çorba kaşığı un 100 Gr.Kıyma 1 Tatlı kaşığı tuz Su (yeteri kadar)

    Haşlamak için 2 Litre su

    Yapılışı

    İnce bulgurun içine, yumurta, kıyma, irmik, un, kimyon, salça ve tuzu katın yoğurmaya başlayın. Elinize su alıp malzemeyi ıslatarak en az 15 dakika köfte harcını yoğurun.

    Macun kıvamına gelen hamurdan minik parçalar koparın yuvarlayıp ortasını küçük parmağınızla bastırın. Köfteleri kaynayan suya bırakın. 10 dakika kadar haşlayın. Sarımsakları ezip.

    Derin ve geniş bir kaba alın. Sarımsaklara, salça, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Haşladığımız ıspanakları da bu sosa ekleyin. Son olarak haşlanmış köftelerin suyunu süzerek sosun içine atın.

    Damak zevkimize göre tuzunu ayarlayıp servis edin.