İzmir Köfte Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    İzmir Köfte Tarifi

    İzmir köfte, yöresel yemekler daha doğrusu yöresel köfte tarifi arasında en popüler köfte tarifi. İzmir köftesi tarifi için genelde diğer köfte tarifleri ile aynı malzemeleri kullanılırlar ve sadece şeklini ince uzun hazırlarlar. Aslında İzmir köfte harcı bol kıyma ve az ekmekle yapılan köftedir. İzmir köfte yapacağınız zaman bu sebeple ne kadar az ekmek o kadar çok kıyma kullanırsanız o kadar kıvamlı bir köfte elde edersiniz. Birde size tavsiyem köfte harcını en az 20 dakika yoğurun ve en az 1 saat dinlendirin. Köfte tarifleri verilirken dikkat ederseniz yumurta genelde 1 tane konur ama ben bazen kıymanın çokluğuna göre yumurtayı iki tane kırarım ki kızartırken köfte dağılmaması için. Sizde köfte neden dağılır diyorsanız yumurtayı bir tane fazla kırabilirsiniz. En güzel yemek tarifleri için sitemizden arama yaparak İzmir köfte tarifinin yanına lezzetli pilavlar hazırlayıp birlikte ikram edebilirsiniz. Kolay köfte tarifleri arasında yer alan İzmir köfte tarifi için buyurun.

    DAHA ÖNCESİNDE İZMİR KÖFTESİ TARİFİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:

    İzmir Köfte Tarifi için malzemeler

    400 gram kıyma
    bir miktar,  maydanoz
    1 tane domates
    2 tane biber
    3 patates
    1 tane yumurta
    1 tane soğan
    kurutulmuş ekmek
    tuz,karabiber,köfte baharı
    1 çorba k. domates salçası
    zeytinyağı

    İzmir Köfte Tarifi

    Soğanı ayıklayalım ve rendeleyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim.

    Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif  kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyolım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım.  Sonunda lezzetli İzmir köfte artık yemek masasında yerini almaya hazır, afiyet olsun.

    Malzemeler
    Yapılışı