Jöleli Meyve Salatası

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Jöleli Meyve Salatası

    Jöleli Meyve Salatası Malzemeleri

    • 3 adet orta boy nektarin
    • 2 adet orta boy kivi
    • 4 adet orta boy kayısı
    • 1/2 su bardağı frambuaz
    • 1/2 su bardağı yaban mersini
    • 1/2 su bardağı ayıklanmış vişne
    • 1 paket muz aromalı toz jöle karışımı
    • 2,5 çay bardağı sıcak su
    • 2,5 çay bardağı soğuk su

    Jöleli Meyve Salatası Yapılışı

    • Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları iri parçalar halinde kesin.
    • Kabuklarını soyduğunuz kivileri doğrayın.
    • Nektarinleri diğer meyvelerle uyumlu olacak şekilde kesin.
    • Tane formunda olan ayıklanmış vişne, yaban mersini ve frambuazı katıp tüm meyveleri derin bir kasede karıştırın.
    • Silikon ya da cam kalıplara meyveleri eşit olarak paylaştırın.
    • Jel görüntüsünü alacak muz jölesini hazırlamak için; muz aromalı toz jöle karışımını çelik bir karıştırma kabına boşaltın.
    • Öncelikle sıcak su katıp toz karışımı tamamen eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
    • Karışım tamamen eridiğinde soğuk suyu katıp karıştırma işlemini sürdürün. Bir an önce tamamen soğuyup toparlanmaya başlaması için karıştırma kabını buz dolu bir kase üzerine oturtun. Aralarda karıştırmayı sürdürün.
    • Porsiyonluk kalıplara aldığınız karışık meyveler üzerine hazırladığınız jöle karışımını döküp buzdolabında soğutun.
    • Kıvam alan meyve salatalarını kalıplarından ters çevirip çıkararak servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı