Kabak Sandal Sefası Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kabak Sandal Sefası Tarifi
    Malzemeler

    500 gram kabak

    2-3 yemek kaşığı kıyma

    1 adet soğan

    Yarım demet maydanoz

    Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    1- Kabaklar kazınıp yıkanır.hafif haşlanır. Ortası sandal gibi açılır.

    2- Soğan ve kıyma yağsız kavrulur. Tuz, karabiber serpilir. Ocaktan alınır. kabağın içinden çıkan iç, ince ince doğranarak üzerine katılır. İnce kıyılmış maydanoz da ilave edilerek, bütün malzemeler karıştırılır.

    3- kabakların ortasına doldurulur. yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi konur. Fırına sürülür. Kaşar eriyip, pembeleşmeye başlayınca ocaktan alınır.

    Not-1: Beşamal sos da kullanılabilir

    Not-2: Aynı malzemelerden kıymasına biraz yağ katılarak normal yemek de yapılabilir.

    Not-3: Patlıcan da aynı tarzda pişirilebilir.