Kabaklı Kiş

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kabaklı Kiş
    Kabaklı Kiş
    kişilik
    Malzemeler

    250 Gr. Un

    125 Gr.Soğuk tereyağ

    1 Adet yumurta

    1 Adet kabak

    2 Adet taze soğan

    1 Diş sarımsak

    2 Adet yumurta

    100 Gr. Kaşar rendesi

    200 ml.Krema

    Tuz ve karabiber

    Yapılışı

    Tereyağını küçük küpler halinde kesip bir kaba koyun içine un, yumurta ve tuz serpip mikserin hamur çırpma teli ile pütür pütür olana kadar karıştırın. Daha sonra elinizle hamur haline getirip folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.

    Kabakları rendeleyin üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin.Taze soğanları ince ince dilimleyin. Kabakları elinizle iyice sıkıp bir kaba alın, içine taze soganı, kaşar peynir rendesini, ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın.

    Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta ve kremayı çırpın. Hamuru yağlanmış küçük kiş kalıplarına (veya bir büyük kalıba) kenarları 1,5 cm yukarı çıkacak şekilde yerleştirin. 180 dereceli fırında 5 dakika pişirin.

    Daha sonra fırından alıp, kabaklı karışımı koyup bir kaşık yardımı ile düzeltin, üzerine de yumurtalı karışımı döküp 15-20 dakika pişirin.