Kabaklı Lazanya

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kabaklı Lazanya

    Kabaklı Lazanya Malzemeleri

    • 4-5 küçük kabak
    • 1 orta boy soğan
    • 1 fincan kadar zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
    • 50 gr. tereyağı
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 litre süt
    • 1 çay kaşığı muskat
    • 15 adet lazanya
    • 1 paket fesleğen
    • 1 tutam maydanoz
    • 4 dilim cheddar peyniri
    • 1 çay bardağı kadar toz parmesan.

    Kabaklı Lazanya Yapılışı

    • Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince doğrayın.
    • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağında biraz kavurun.
    • Kabakları kesip soğanların olduğu tavaya atıp 6-7 dakika kavurun.
    • Biraz tuz ve karabiber ekleyin ve kenara alın.
    • Fesleğen, maydanoz, biraz tuz ve 1 fincan zeytinyağını yeşil bir sos haline gelene kadar rondodan geçirin.
    • Tereyağını bir tencerede eritin, içine 3 yemek kaşığı un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Ardından sütü yavaş yavaş katıp bir tel yardımıyla hızlıca unun topaklanmaması için çırpın.
    • Biraz tuz ve muskat ekleyin.
    • Beşamel sos kaynayınca kadar tel yardımıyla karıştırın.
    • Sos kaynayınca 1-2 dakika daha pişirip altını kapatın.
    • Büyükçe bir dikdörtgen fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın.
    • Ardından kaba 3 adet lazanya koyun.
    • Üstüne 2-3 kepçe kadar beşamel sos ve kavurduğum kabaklardan, 3 tatlı kaşığı kadar da yeşil sos koyarak ilk katı hazırlayın.
    • Aynı işlemi 5 kat daha uygulayın.
    • Üstüne beşamel sos, cheddar, 3-4 tatlı kaşığı yeşil sos ve parmesan peyniri ekleyin.
    • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı