Kadayıf Çanağı

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kadayıf Çanağı

    Kadayıf Çanağı Malzemeleri

    • yarım kilo taze tel kadayıf
    • 250 gr tereyağı
    • 1 kase kırılmış ceviz (dilerseniz çam fıstığı da olur)
    • 4 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • 1 orta boy limonun çeyreği
    • krem şanti
    • krema

    Kadayıf Çanağı Yapılışı

    • Kremayı ve krem şantiyi çırpalım ve buzluğa kaldıralım.
    • Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatalım, kaynatırken çeyrek limonun suyunu ilave edelim. Kaynakdıktan 15-20 dakika sonra ateşten alalım.
    • Tereyağını eritelim ve kadayıfların üzerine dökelim.
    • Kadayıftan küçük bir parça alıp sararak rulo yapalım ve çanak şekli verip muffin kalıplarına dökelim.
    • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
    • Çanaklarımız piştikten sonra çıkarıp içlerine dövülmüş ceviz veya fıstığımızı dökelim ve üzerine ılık şerbetimizi dökelim tekrar.
    • Kadayıflar soğuduktan sonra kremşanti ve kremayla süsleyelim.

    Malzemeler
    Yapılışı