Kakaolu Fındıklı Nevzine Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kakaolu Fındıklı Nevzine Tarifi
    Malzemeler

    • 150 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında hafif yumuşamış olmalı)
    • 1,5 su bardağı pudra şekeri
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 4 yemek kaşığı tahin
    • Türk kahvesi fincanı ile 1 fincan ılık su
    • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
    • 3 su bardağı un

    Yapılışı

    1-Oda sıcaklığında yumuşamamış yağı ve pudra şekerini derin bir kaba koyun. Üzerine karbonat, tahin, ılıksu ve kakaoyu ekleyin

    2-Bir taraftan yoğururken, bir taraftan da fındık içi ve unu azar azar ilave edelim. Malzemelerimizi iyice karıncaya kadar yoğurun.
    Kulak memesinden azcık daha sert ve ele yapışmayan hamur elde edelim.

    3-Diğer taraftan, 20 ile 25 santim çapındaki yuvarlak bir borcamı katı yağla yağlayalım.

    4-Hamurdan parçaları koparıp yağlanmış borcama bastırarak yayın.

    5-Nevzineyi 5-6 dakika önceden ısıtıp 160-170 dereceye ve alt-üst konumuna ayarladığımız fırında en az 35 dakika pişdikten sonra, çıkarıp
    Ilık hale gelince ise üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servise sunun