Kandil Simidi Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kandil Simidi Tarifi
    Kandil Simidi Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 2 bardak sıvı yağı
    • 1 bardak su
    • 1 tane yumurta ( sarısı içine beyazı üzerine)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı civarında yani 5 su bardağını geçmedim)

    Üzeri İçin:

    • Susam
    • Çörek otu (isteğe bağlı)
    Yapılışı

    Bir kaba sıvı yağı, suyu, tuzu ve yumurtanı sarısını koyup iyice karıştıralım.

    Sonra azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğuralım.

    Hamurdan küçük parçalar koparalım ve düz bir zemin üzerinde yuvarlayıp iki ucunu birleştirelim.

    Simitlerimizi önce yumurta akına sonra susamlı çörek otlu karışıma batırıp tepsiye dizelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirip servis yapalım.(çok fazla kızartmayalım lezzetli olmuyor)

    Not: Bir tepsi çıkıyor.

    Afiyet şeker olsun.