Karaköy Böreği

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Karaköy Böreği

    Karaköy Böreği Malzemeleri

    • 15 adet baklavalık yufka
    • 4 tane böreklik yufka
    • Yarım çay bardağı kuş üzümü
    • 200 gr tereyağ veya margarin
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 400 gr kıyma
    • 1 adet büyük boy soğan
    • Tuz, karabiber, pulbiber
    • 1 yumurta sarısı
    • Yarım çay bardağı su

    Karaköy Böreği Yapılışı

    • Soğanları yemeklik doğrayın.
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrurun.
    • Soğanlar pembeleşince kıyma ilave edilir ve iyice kavrulduktan sonra tuzu ile baharatları ve kuş üzümü eklenerek ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
    • Diğer tarafta tereyağ eritilir eriyince içerisine kalan sıvı yağ eklenir ve ateşten alınır.
    • Yağ ılınınca, iki adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzerine yağlı karşımdan 1-2 yemek kaşığı yufkaların üzerinde gezdirerek dökülür.
    • Daha sonra böreklik yufkalar baklava yufkası büyüklüğünde kesilir ve aralarına 1-2 yemek kaşığı yağ koyularak iki kat serilir.
    • Son kata bir kat baklava yufkası serildikten sonra üzerine kıymalı içten serpilerek rulo yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde beş adet börek yapılarak fırın tepsisine dizilir.
    • Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürülerek 200 derecede 30-35 dakika pişirilir.

    Malzemeler
    Yapılışı