Karamelize Soğanlı Tart

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Karamelize Soğanlı Tart

    Karamelize Soğanlı Tart Malzemeleri

    • 5 adet orta boy kuru soğan
    • 10 küp esmer şeker
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz – karabiber
    • 2 yumurta
    • 100 gr krema
    • 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    • 125 gr tereyağı (soğuk)
    • 2 su bardağı
    • 5 çorba kaşığı soğuk su

    Karamelize Soğanlı Tart Yapılışı

    • Soğanları ay şeklinde doğrayın.
    • Zeytinyağını bir tavaya koyup soğanları ve şekerleri ilave edip altı açık şekilde 8-10 dk kavurun.
    • Biraz tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
    • Tereyağı, un, 1 yumurta sarısı, biraz tuz ve soğuk suyu karıştırarak 10 dakika yoğurun.
    • İki yağlı kağıt arasında kalıptan biraz daha büyük olacak şekilde hamuru açıp, bir tepsiye koyup 15 dakika buzdolabında beklettin.
    • Hamuru buzdolabından çıkarıp üstünden yağlı kağıdı alıp, altındaki ile birlikte kalıba koyun.
    • Hamuru birkaç yerindençatalla delin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
    • Hamur pişene kadar, yumurta akını ve 1 yumurtayı büyükçe bir kaseye koyup çırpın.
    • İçine 100 gr krema ve 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesanı koyun.
    • 20 dakika sonra hamuru fırından çıkarın ve önce soğanları, ardından da kremalı karışımı üstüne döküp 20 dakika daha pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı