Kaşarlı Börek

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kaşarlı Börek
    Malzemeler

    6 adet yufka
    6 adet yumurta
    3 su bardağı su
    Yarım paket margarin
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    50 gram beyaz peynir veya çökelek
    50 gram kaşar peyniri
    1 paket kabartma tozu

    Yapılışı

    Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba boşaltarak çırpalım, iyice çırptıktan sonra içine suyu, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım.
    Yağlanmış fırın tepsisine serdiğimiz yufkaları aralarına bu harcı bolca gezdirip. Üç yufkayı buruşturarak sermek suretiyle tepsiye yerleştirelim.
    Arzuya göre üçüncü yufkayı da buruşturarak ve aralarına yağlı harç serperek tepsiye atalım. Kalan yağlı-yumurta harcın tamamını tepsiye boşaltalım.
    Böreğin üzerine bıçakla beş altı yerinden delik açalım. Üzerine kaşar rendesi serperek dilimleyelim. Önceden ısıtılmış 200-300 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.