Kavunlu Cheesecake

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kavunlu Cheesecake
    Malzemeler

    Kavunlu Cheesecake

    1 Adet orta boy kavun

    2 Paket pötibör bisküvi

    150 Gram margarin

    1 Paket labne peyniri

    1 Paket sade krem şanti

    1 Su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

    Üzeri için 7 Adet Frambuaz

    Yapılışı

    Bisküvileri rondodan geçirip oda sıcaklığındaki margarin ile iyice karıştırıp yoğurun. 23 cm çapındaki kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yerleştirin. 20 dakika buzdolabında bekletin.

    Bu arada kavunu soyup dilimlere ayırın ve genişçe bir kabın içinde ezin. Üzerine 1 paket labne peynirini ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile yoğun kıvamlı bir krem şanti yapın. Hazırladığınız krem şantiyi kavunlu karışımınıza ilave edip karıştırın.

    Buzdolabından çıkardığınız tabanınızın üstüne dökün. Buzlukta 3-4 saat bekletip servis yapmadan 1 saat önce buzluktan çıkartın. Kelepçeli kalıbınızı çözüp cheesecake’inizi pasta tabağına alın.

    Üzerini frambuaz ve nane yaprakları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.