Kavurmalı Kiş

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kavurmalı Kiş

    Kavurmalı Kiş Malzemeleri

    • Kiş Hamuru için Malzemeler
    • 2 su bardağı un
    • 150 gr. Tereyağı
    • Yarım çay bardağı su
    • 3 yumurta sarısı
    • tuz
    • İç Harç için Malzemeler
    • 200 ml. krema
    • Yarım su bardağı süt
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
    • 150 gr. kavurma

    Kavurmalı Kiş Yapılışı

    • Bir kapta un ve tereyağını iyice yoğurun.
    • Su, yumurta sarıları ve tuzu ekleyip hamur kıvamı elde edin.
    • Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
    • 5 mm kalınlığında açıp kalıba yerleştirin.
    • Tabanına delikler açıp üzerine yağlı kâğıt yerleştirin.
    • Yağlı kâğıdın üzerine ağırlık yapması için kuru nohut, fasulye gibi bakliyat koyarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
    • Fırından çıkarttığınız kiş hamurunuzun üzerindeki yağlı kâğıt ve bakliyatı alın.
    • Bir kasede süt, krema, yumurtaları çırpın.
    • İçerisine kavurma ve rende kaşar peynirini de ilave edip iyice harmanlayın.
    • Pişen kiş tabanınıza bu karışımı dökün.
    • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri tamamen renk alıp, harç pişinceye kadar pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı