Kayısılı ve Cevizli Truff

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kayısılı ve Cevizli Truff
    Malzemeler

    Kayısılı ve Cevizli Truff Tarifi

    1 Kutu krema ( 200 ml )
    160 Gr.Bitter çikolata
    7-8 Dilim kek
    1 Su bardağı ince çekilmiş ceviz
    7-8 Adet kuru kayısı ince ince kıyılmış
    Üzeri için
    Süsleme şekerleri, hindistan cevizi, kakao

    Yapılışı

    Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Ocağın altını kapatıp çikolataları içine kırıp karıştırarak eritin. Ceviz ve ince kıyılmış kayısıları ekleyin. Kekleri ufalayıp karışıma ekleyin ve homojen olana kadar karıştırıp soğuması için buzdolabında en az üç-dört saat bekletin.

    Süsleme malzemelerinin her bir tanesini bir tabağa alın. Tatlı kaşığı ile karışımdan alıp avucunuzun arasında yuvarlayın ve malzemelerin olduğu tabakları alın.Bütün karışıma bu biçimde biçim verip üzerlerinin iyice kaplanması için tabağı sağlı sollu sallayıp servis tabağına alın.