Kereviz Yapraklı Portakallı Tavuk

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kereviz Yapraklı Portakallı Tavuk
    Malzemeler

    Kereviz Yapraklı Portakallı Tavuk

    5 Adet tavuk budu (Pirzola)

    1 Portakalın suyu (1 çay bardağı kadar)

    1 Çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

    1 Çorba kaşığı kereviz yaprağı (ince ince kıyılmış)

    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    Rende portakal kabuğu, portakal suyu, tuz, karabiber ve kereviz yaprakları derin bir kaba koyulur karıştırılır.

    İçerisine tavuk butları eklenir.

    Kabın üzeri streç filmle örtülür. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.

    Marine edilen tavuk butları (Marine sosu butların üzerine gezdirdikten sonra)  yağsız teflon tavada pişirilir.