Kereviz Zeytinyağlisi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kereviz Zeytinyağlisi

    Kereviz Zeytinyağlisi Malzemeleri

    • 1/2 çay zeytinyağı
    • 15 adet arpacık soğan, soyulmuş
    • 10 sarımsak, soyulmuş
    • 2 ortaboy havuç, soyulmuş & küp küp doğranmış
    • 3 adet kereviz (orta boy)
    • 2 ortaboy patates, soyulmuş & küp küp doğranmış
    • 1 limonun suyu kaynamış su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı konserve bezelye
    • 5-6 dal kereviz yaprağı

    Kereviz Zeytinyağlisi Yapılışı

    • Yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin.
    • yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun.
    • Bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün. ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin.
    • bunları yıkayıp tencereye ilave edin.
    • bu arada karıştırma işlemine devam edin.
    • patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun.
    • kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
    • tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın.
    Malzemeler
    Yapılışı