Kestaneli Çikolatalı Kup

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kestaneli Çikolatalı Kup
    Malzemeler

    Kestaneli Çikolatalı Kup

    Kestaneli Karışım

    300 Gr. Haşlanmış ve soyulmuş kestane

    50 Gr. İnce çekilmiş badem

    60 Gr. Beyaz kuvertür çikolata

    150 ml. Krema

    Sosu İçin

    100 ml. Krema

    60 Gr. Bitter kuvertür

    Ayrıca 2 Kan portakalı

    150 ml. Krem şanti

    Yapılışı

    Bir tencerede kremayı ve parçalara ayrılmış beyaz kuvertürü ısıtarak çikolatanın erimesini sağlayın. İçine kestaneleri, bademi ekleyin ve el blenderı ile iyice ezin. Bu karışımı bardakların dibine 2 şer kaşık koymak şartı ile bölüştürün.

    Kremayı ve çikolatayı bir tencerede ısıtarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın. Bu sosu bardaklara bölüştürün. 2 kan portakalını kalınca soyun, ince zarından ayırarak dilimlere ayırın. Bunları çikolatalı sosun üzerine yerleştirin.

    Çırpılmış krem şantiyi sıkma torbasına koyup süslü bir şekilde bardaklara bölüştürün.

    Arzu edilirse, evde kalmış kurabiyeleri parçalayarak krem şantinin üzerine serpebilirsiniz.