Kıymalı Peynirli Börek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kıymalı Peynirli Börek Tarifi
    Kıymalı Peynirli Börek
    dakika
    Malzemeler
    • 4 tane hazır yufka
    • 1 tane yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağı
    • 4 kaşık yoğurt

    Peynirli Harcı İçin:

    • Beyaz peynir
    • Kaşar peynir rendesi
    • 1 tane domates
    • 1 tane yeşil biber

    Kıymalı Harcı İçin:

    • 4-5 tane mantar
    • 1 çorba kasesi kadar kıyma
    • 1 tane soğan
    • 1 tane yeşil biber
    • 1 tane kırmızı biber
    • Tuz
    • İstediğiniz baharatlar
    • 1-2 kaşık sıvı yağı

    Sosu İçin:

    • 1 tane  yumurtanın sarısı
    • 1 kaşık yoğurt
    • 2 kaşık sıvı yağı

    Üzeri İçin:

    • Yarım bardak kadar kaşar rendesi
    • Çörek otu
    • Susam
    Yapılışı

    Öncelikle kıymalı harcı için; sıvı yağda ince ince doğradığımız soğanı bi güzel kavuralım.

    Üzerine ince ince kıydığımız mantarları ilave edip biraz kavuralım.

    Kıymayı ilave edelim ve ve bir müddet pişirelim.

    Sonra ince ince kıydığımız biberleri ilave edip yine pişirelim.

    En son tuzu ve baharatları ekleyip  karıştıralım.

    Kıymalı harcımızı soğutalım.

    Peynirli harcı için; domatesi ve yeşil biberi ince ince doğrayalım.

    Bir kaseye domatesi, biberi, beyaz peyniri ve kaşar rendesini koyup karıştıralım.

    Sosu için; geniş bir kaseye yumurtanın sarısını, yoğurdu ve sıvı yakıp koyup çırpalım.

    Yuvarlak bir tepsiyi yağlayalım ve tepsinin kenarlarına sostan sürelim.

    Bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde serelim.

    2. yufkayı düz zemin üzerinde biraz büzdürelim.

    Üzerine sostan sürüp peynirli harcın yarısını serpelim.

    Sonra rulo şeklinde sarıp resim dörtte görüldüğü şekilde tepsiye yerleştirelim.

    3. yufkayıda düz zemin üzerinde büzdürelim ve üzerine sostan sürelim.

    Üzerine kalan peynirli harcı serpelim ve rulo şeklinde saralım.

    5 numaralı resimdeki gibi tepsiye yerleştirelim.

    4. yufkayı ikiye bölelim.

    Böldüğümüz yufkanın bir parçasını parçalayıp 6. resimdeki gibi tepsinin orta kısmına yerleştirelim.

    Daha sonra tepsinin tam orta kısmına kıymalı harcı döküp 7. resimdeki gibi düzgünce yayalım.

    Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.

    Sostan kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökelim.

    Kalan yufkayı kıymalı harcın üzerine serelim.

    En son böreğin üzerine sostan sürelim.

    Böreğin orta kısmına susam kenarlarına ise çörek otu serpelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

    Afiyet Olsun.