Koko kek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Koko kek Tarifi
    Malzemeler

    Koko kek Tarifi

    4 Adet yumurta beyazı
    400 Gr. Toz şeker
    2,5 Su bardağı hindistan cevizi
    50 Gr. Un -3 te bir su bardağı

    Yapılışı

    Milföy karelerin her biri dokuz parçaya bölünüp fazla kızartmadan 180 derecelik fırında
    pişirin. Zaten kabarmış olan hamurlar sıcakken ikiye bölünür.

    Bir tarafta süt, yumurtanın sarısı, un, nişasta çırpılarak pişirmeye başlanır. süt ısınınca toz şeker
    eklenir. Göz göz olunca ocaktan indirilip margarin ve vanilya katılarak mikserin Yüksek
    devrinde 5 dk çırpılır. Hafif ılınınca karelere pasta duyu ile krema konur . Üzerine çilek
    konulur tekrar krema sıkılıp öteki kare üzerine kapatılır. Soğuduktan sonra pudra şekeri
    serpilip kürdan batırılarak servis edilir.