Kolay Gül Tatlısı – Papyon Tatlısı

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kolay Gül Tatlısı – Papyon Tatlısı
    Malzemeler

    Kolay Gül Tatlısı – Papyon Tatlısı

    2 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
    15 Çorba kaşığı dolusu un
    Bir tutam tuz
    1 Çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
    1 Paket vanilya
    İçi için
    1 Çay bardağı ceviz içi
    Yarım çay bardağı şeker
    Üzeri için
    Pudra şekeri
    Kızartmak için
    4 Su bardağı fındık yağı

    Yapılışı

    Un, yumurta, tuz, şeker ve tereyağını iyice karıştırıp sertçe bir hamur elde edin. Bu hamuru özleşene kadar 10 dakika yoğurun. Hamuru , yarım saat dinlendirin.
    Hamuru iki parçaya ayırın her bezeyi açın. İlk bezeden iki parmak genişliğinde şeritler kesin. Onları da 5-6 cm lik şeritlere bölün ortadan sıkın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları alın, üzerine pudra şekeri serpin. Papyon tatlınız hazır.Papyon Tatlısı

     

    Gül tatlısı için açtığınız hamuru, iki parmak genişliğinde şeritler kestikten sonra oradan ikiye bölün ve çevresinde dolayın bu şekilde kızartın. Gül tatlısının içi için; ceviz içi ve şekeri 1 tatlı kaşığı su ekleyerek bir tavada pişirin. Kızartıp süzülmesi için kağıt havluya bıraktığınız tatlıların ortasına, cevizli harçtan koyun. Soğuk ya da ılık servis edin.