Krem Parfe

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Krem Parfe
    Malzemeler

    3 adet yumurta

    1 fincan toz şeker (pudra şekeri de olabilir)

    1 poşet krem şanti

    1 su bardağı soğuk süt (önceden kaynatılıp soğutulmuş veya pastörize)

    1 küçük paket oötibör bisküvi

    1fiske tuz (kahve kaşığının 1/4 ‘ü )

    1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

    Yapılışı

    Yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır.

    Yumurta sarısı ve şeker ağarıncaya kadar çırpılır.

    Diğer derin bir kapta yumurta akının üzerine bir fiske tuz katılarak, mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

    Krem şanti sütle çırpılarak kar köpüğü haline getirilir. Hazırlanan bu üç karışım, büyük bir kabın içerisinde tahta kaşıkla karıştırılır.

    Karışımın üçte biri ayrılır. Küçük kırılmış bisküviler karışıma katılır, karıştırılır. Cam tepsiye dökülerek yayılır. Ayrılan krema üzerine dökülür ve yayılır. Üzerine ceviz serpilir.

    Dolapta en az 2-3 saatbekletilir.

    Not: Arzu edilirse arasına ceviz, üzerine de çikolata sosu dökülebilir.