Kurabiye Kek

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kurabiye Kek

    Kurabiye Kek Malzemeleri

    • 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
    • 150 gr toz şeker
    • 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
    • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 190 gr un
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • Yarım tatlı kaşığı karbonat
    • Renkli pasta süsü
    • 1 + 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    • 120 gr beyaz çikolata (küçük parçalanmış)

    Kurabiye Kek Yapılışı

    • Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın.
    • Yuvarlak bir kek kabını hafifçe sıvıyağ ile yağlayın.
    • Tereyağını mikser kabında 1 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek rengi açılıp kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    • Yumurtalar ve vanilyayı bir yandan çırparak ekleyin.
    • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve nişastayı harmanlayın ve karışıma yavaşça ekleyerek spatula veya mikserin hamur karıştırma aparatıyla karıştırın.
    • En son çikolata ve pasta süslerini de ekleyerek spatula ile karıştırın ve kalıbınıza dökün. Bir kaşığın arkasıyla kalıba güzelce yayın ve fırına verin.
    • 20 dakika pişirin. Kenarları hafif kızarınca çıkartın.

    Malzemeler
    Yapılışı