Labneli Patatesli Ay Çöreği

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Labneli Patatesli Ay Çöreği

    Labneli Patatesli Ay Çöreği Malzemeleri

    • 200 gr Labne
    • 2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın)
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 paket yaş maya
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yaklaşık 6 su bardağı un
    • 4 adet patates
    • 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
    • Yarım demet maydonoz
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • Çörek otu ve susam

    Labneli Patatesli Ay Çöreği Yapılışı

    • Patatesi haşlayıp çatalla ezin.
    • Beyaz peynir ve kıyılmış maydonozu da ekleyin.
    • Ilık sütü bir kaseye koyup maya ve şekeri ilave edin. 3 dakika köpürünceye kadar bekleyin.
    • labne sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip un ve tuzu da ekleyin.
    • Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Oda sıcaklığında 3 saat dinlendirin.
    • Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
    • Parçaları yuvarlak şekilde açın.
    • Açtığınız hamurları da 4’e bölün.
    • elde ettiğiniz parçaların uzun kenarlarına patatesli harcı koyun.
    • Hamurları sarıp rulo yapın.
    • Uçlarını içe doğru kıvırıp ay şekli verin.
    • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
    • 170 derecede 30 dakika pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı