Lahmacun Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Lahmacun Tarifi
    Lahmacun Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 3 bardak un
    • 1 tatlı kaşığı yaş maya
    • Tuz
    • Su

    İçi İçin:

    • 350 gram kıyma
    • 1 tane soğan
    • 1 kaşık domates salçası
    • 1 kaşık biber salçası
    • 1 çay bardağı su
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tutam maydanoz
    Yapılışı

    Önce bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım.
    Unun ortasına yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek yaş mayayı elimizle çözelim.
    Unun üzerine tuz serpelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
    Hamuru mayalanması için dinlendirelim.
    Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım.
    Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı, maydanozu ilave edip iyice karıştıralım.
    Hazırladığımız hamuru altı parçaya ayıralım ve merdane yardımı ile açalım.
    Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine yayalım.
    Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında pişirelim.
    Not: Marul, maydanoz, salata eşliğinde servis yapınız.

    Afiyet olsun…