Malatya Sıkma Köfte Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Malatya Sıkma Köfte Tarifi
    Malatya Sıkma Köftesi
    kişilik
    Malzemeler

    Hamur için:

    3 su bardağı bulgur
    2 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar su

    Sos için:

    2 tane kuru soğan
    5-6 tane sivri biber
    2-3 tane domates
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı nane
    3-4 dal maydanoz
    Salça veya domates

    Yapılışı

    Bulguru Tuzla karıştırıp azar azar su ilavesiyle hamur yapın. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp avucunuzun içinde yuvarlayıp hafif bastırın. Bu köfteleri yaparken de bir kenarda sos malzemesi için soğanı doğrayıp yağda hafif öldürün. İçine doğranmış biberi de ekleyip iyice kavurun.

    Kavrulunca içine doğranmış domatesleri de koyup suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatın. Büyükçe bir tencerede 3,4 litre tuzlu suyu kaynatın. İçine köfteleri koyup haşlayın. Haşlanınca suyunu süzüp kavrulmuş sosun bulunduğu tencereye koyun.

    Tencerenin altını açıp 5 dakika kadar kısık ateşte köftelerle sosu kavurun. Servis tabağına alıp dilerseniz maydanozla süsleyin.