Manchurian usulü tavuk tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Manchurian usulü tavuk tarifi

    Malzemeler

    1 tavuk göğsü eti
    Soya filizi
    1 tatlı kaşığı mısır nişastası
    2 gr toz zencefil
    1 yumurta akı
    5 gr tuzsuz yer fıstığı
    Yarım kahve fincanı sıvı yağ (tercihen fındık ya da susam yağı)
    1 çorba kaşığı un
    Yarım kabak 
    2 mantar
    Soya sos
    1 sivri biber
    Az sirke
    1 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı toz şeker
    Tuz, Çin tuzu

    Tarifi:

    Tavuk etini iri küp şeklinde doğrayın. Yumurta akını çırpıp yarısını ayırın. Nişastayı bir miktar su ile ezin. Yumurta akının yarısını sirke, şeker ve soya sos ilave edip karıştırın.

    Tavuk etlerini hazırladığınız karışıma ekleyin ve elinizle ovarak karışımı etlere yedirin. 30 dakika buzdolabında bekletin. Sıvı yağı wok tavasında ısıtıp sırasıyla fıstık, un ve tavuk etlerini hızlı ateşte biraz kavurun.

    Tavuk etleri çiğ görünüşünü kaybedip birbirlerinden ayrılınca doğranmış kabak, mantar ve sivri biberi ilave edin. Hızlı ateşte tavayı tavayı ara sıra sallayarak pişirin. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca sarımsak ve zencefili ilave edin. 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan 10 saniye önce soya filizini ekleyip (vitamin değerini kaybetmemesi için) karıştırın ve servis tabağına alın.

    Üzerine soya sos gezdirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı