Mangolu Sütlaç Dilimleri

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Mangolu Sütlaç Dilimleri
    Malzemeler

    Mangolu Sütlaç Dilimleri 

    200 Gr. Kokulu pirinç (yasmin)

    250 Gr. Hindistan cevizi sütü

    250 ml. Su

    85 Gr. Şeker

    2 Adet mango

    Yapılışı

    Pirinç, hindistancevizi sütü, suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve 20 – 25 dakika pişirin. Bu süre zarfında dibinin tutmaması için ara sıra karıştırın.

    Tamamen suyunu çekmiş olan pirinci hafifçe yağladığınız ufak bir kalıba, kalınlığı 1 cm olacak şeklinde dökün ve bir spatula yardımı ile üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Mangoları soyup düzgün ve ince dilimleyin. Süsleyeceğiniz kadarını kenara ayırıp diğerlerini el blenderi ile püre haline getirin.

    Sütlacı istediğiniz büyüklükte kesip, üzerine dilim mangoları yerleştirin. İkram ederken yanında biraz mango püresi ile servis edin. Hindistancevizi sütü yerine normal sütte kullanabilirsiniz.

    Tadiını yakalayabilmek için bir kaşık hindistan cevizi rendesi eklemeyi unutmayın.