Mısır Gevrekli Kurabiye

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Mısır Gevrekli Kurabiye
    Malzemeler

    Mısır Gevrekli Kurabiye

    1/2 Paket tereyağ
    1 Adet yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışına)
    1,5 Çay bardağı pudra şekeri
    1 Paket kabartma tozu
    2,5 – 3 Su bardağı un
    1 Su bardağı iri dövülmüş mısır gevreği
    2 Yemek kaşığı toz şeker

    Yapılışı

    Yumurtanın sarısı, oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şekeri, kabartma tozu ve 2,5 su bardaı unu yoğuruyoruz. Hamurumuzun ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor, eğer hala alacağını düşünüyorsanız un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Fırınımızı 180 derece ısınmaya bırakıyoruz.

    Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ya da hafifçe yağlıyoruz. Yumurta aklarını bir kasede çırpıyoruz. Mısır gevreğini toz şekerle karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp önce çırpılmış yumurta akına sonra da şeker ile mısır gevreği karışımına bulayıp tepsimize diziyoruz. Üzerleri hafifçe kızarana kadar fırında pişmeye bırakıyoruz.