Moğol Usulü Tavuk Salatası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Moğol Usulü Tavuk Salatası
    Malzemeler

    Moğol Usulü Tavuk Salatası

    4 Adet tavuk göğsü
    1 Bardak ayran
    2 Bağ taze soğan
    3 Adet havuç
    1 Tane taze acı biber
    1 Tatlı kaşığı zencefil rendesi
    1 Limon suyu
    3-4 Yemek kaşığı soya sosu
    1 Tatlı kaşığı şeker
    1 Çay bardağı ılık su
    150 Gr. Fıstık ezmesi

    Yapılışı

    Tavuk göğüslerini ayranın içine yatırıp 1 saat bekletin. Havuçları soyup iri iri rendeleyin. Taze soğanı iki veya üçe bölüp uzun ve ince doğrayın. Havuç ve soğanları tuzlu kaynar suya atıp biraz bekletin.

    Daha sonra çıkarıp süzün. Acı biberi çok ince doğrayın. Fıstık ezmesine ılık suyu katıp tel yardımı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Limon suyunu, soya sosunu, şekeri ve zencefil rendesini ekleyin. Acı biberi ekleyin.Tuzunu kontrol edin.

    Tavuk etlerini sostan çıkarıp az yağlı bir tavada arkalı önlü kızartın. Sebzeleri tabağa koyup üzerine dilimlenmiş tavuk göğsünü koyun üzerine sosunu dökün.