Nar Ekşisi Marineli Pekmez Soslu Dana Bonfile

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nar Ekşisi Marineli Pekmez Soslu Dana Bonfile
    Malzemeler

    800 Gr. Bonfile

    250 ml. Demi glace sos

    1/3 Çay bardağı pekmez

    Püreleri için

    4-5 Patates, 3 Kaşık tereyağ

    2 Bardak süt, Tuz

    500 Gr. Bezelye

    6 Yemek kaşığı toz permasan

    Marinesi için

    2 Yemek kaşığı nar ekşisi, 1 Diş sarımsak, 1 Çay bardağı zeytin yağı, 1 Tutam taze kekik, 1 Tutam taze biberiye

    Yapılışı

    Marinesi

    Sarımsakları bıçağın yüzüyle ezin ve bütün marine malzemelerini birbirine karıştırın. Etleri bu karışımın içine yatırın ve bir gece buz dolabında ağzı kapalı olarak dinlendirin.

    Sosu

    Demi glace sosu bir tenceye alın ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Isınan sosa pekmezi ekleyin ve 3 dk kaynatın, kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

    Püreleri

    Patatesler ve bezelyeleri ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanan bezelye ve patatesleri iki ayrı mayonez tenceresine çıkartın. Bir ezici yardımıyla patates ve bezelyeleri ezin.

    Daha sonra tereyağ, süt ve permasını ikiye bölerek bezelye ve patateslerle karıştırın. Çırpma teliyle tuzu verip çırpın. Dinlenmiş etleri kızgın ızgarada kurutmadan pişirin.

    Yanına patates ve bezelye püresiyle beraber etin üzerine sosu dökerek servis edin.