Narlı Limonata

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Narlı Limonata
    Narlı Limonata
    dakika
    Malzemeler

    Adet iri limon

    1/2 Su bardağı toz şeker

    3 Bardak soğuk su (yaklaşık)

    1 Su bardağı taze sıkılmış nar suyu

    Yeteri kadar dilimlenmiş limon

    Yapılışı

    Nar suyunu dilediğiniz şekildeki buz kalıplarına boşaltın ve dondurun. Limonları dört parçaya bölüp büyük bir havana koyun. Üzerine şekeri eklenerek havanda ezilir.

    Böylece limon kabuklarındaki yağı harekete geçirip, daha yoğun bir aroma elde etmiş oluruz.

    Limonlar suyunu bıraktıktan sonra üzerini kapatın ve içindeki şeker eriyene kadar arada karıştırarak dinlendirin.

    Limonlar suyunu iyice saldıktan sonra ince bir süzgeçten süzerek bir sürahi içine alın (bu arada limon dilimlerini de iyice sıkıp suyunu çıkarın). Suyunu ilave edin.

    Suyu azar azar ekleyin ve tadını kontrol edin. Fazla sulandırmayın çünkü servis sırasında bolca buz eklenecek. Servis bardağına hazırlayıp, soğuttuğunuz limotayı koyun, içine bolca limon dilimi ve birkaç tane dondurulmuş nar küplerinden ekleyerek. Bekletmeden hemen servis edin.

    İsteğe göre nane yapraklarıyla süsleyin.

    Nar suyu ekşi olduğu için, eğer daha tatlı olsun istiyorsanız, şeker miktarını birazcık çoğaltabilirsiniz.