Nefis Bir Sütlü Tatlı; Paşa Lokumu

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nefis Bir Sütlü Tatlı; Paşa Lokumu

    Nefis Bir Sütlü Tatlı; Paşa Lokumu

    Tatlı tercihleri; kültürlere, ülkelere hatta şehirlere göre bile değişmektedir. Her insanın, hoşlandığı farklı tatlı zevkleri vardır. Kimi şerbetli tatlılardan hoşlanırken, kimi için sütlü tatlılar vazgeçilmez bir lezzettir.

    Fakat bilinen bir gerçek vardır ki; sütlü tatlıların hafifliği ve pratikliği, tüm insanları cezp eder. Sütlü tatlılardan hoşlananlar için, yapımı oldukça pratik ve zevkli olan paşa lokumu tatlısı oldukça idealdir.

    Yaz ayları içinde son derece uygun olan paşa lokumu, çikolatalı yumuşak bir tatlı olması sebebiyle çocuklarında bayılacağı bir tatlıdır.

    Paşa lokumu tarifi, ağızda dağılan lezzeti ve şık görüntüsüyle, farklı bir tatlı yapmak isteyenler için güzel bir tariftir. Hindistancevizini sevenler için, damak tadına uygun en güzel tatlıdır. Kadınların arkadaş toplantılarında, akşam yemeği davetlerinde ve özel günlerde sunulabilecek özellikte bir tatlıdır.

    Bu tatlıyı yaparken dikkat edilecek olan nokta, tatlının döndürme işlemidir. Bundan dolayı, Paşa Lokumu tatlısını dağılmadan döndürebilmek için, tam kıvamında olması gerekir. İyice soğutulup, dinlendirildikten sonra döndürme işlemi yapılırsa, daha güzel sonuçlar alınır.

    Tatlının sunumunun daha iyi yapılabilmesi için, bir gece önceden hazırlanması daha iyi olacaktır. Böylece dağılarak bozulması engellenmiş olur.

    Malzemeler

    Paşa Lokumu için gereken malzemeler

    1 litre süt, 2 çay bardağı un,

    2 çay bardağı toz şeker,

    3 yemek kaşığı kakao,

    2 poşet kremşanti ( bir su bardağı süt ile çırpılacak),

    100 gr hindistan cevizi.

    Yapılışı

    Paşa Lokumu Yapılışı

    Bir tencerenin içine süt, şeker, un ve kakaoyu koyarak, elektrikli çırpıcı veya çırpma teli ile iyice çırpın. Karışımı ocağın üzerine alarak, muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ateşte, dibi tutmaması ve topaklanmaması için karıştırarak pişirin.

    Dikdörtgen bir borcamın tabanını örtecek şekilde Hindistan cevizi serpin. Muhallebi piştikten sonra, henüz sıcakken borcamın içine dökün. Muhallebinin üzerini, bir spatula yardımıyla iyice düzleştirin ve soğuması için buzdolabında beklemeye alın.

    Derin bir kabın içerisine, 2 poşet kremşantiyi boşaltın ve 1 bardak soğuk süt ilave edin. Mikser yardımı ile iyice çırparak, güzel bir kıvam almasını sağlayın.

    Buzdolabına iyice soğumuş olan kakaolu muhallebiyi çıkararak, üzerine hazırlamış olduğunuz kremşantiyi dökerek, her tarafına eşit şekilde yayın.

    Hazırlanan tatlı, bıçakla tam ortadan uzunlamasına doğru muntazam bir şekilde ikiye kesilir. Kısa olan kenardan, dört parmak eninde ve her parçası eşit olacak şekilde enine şeritler kesin.

    Kesmiş olduğunuz şeritleri, spatula yardımıyla rulo şeklinde sararak, servis tabağının üzerine dikkatlice yerleştirin.