Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

    TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ

    Yapması çok pratik  aslında, görünüşte biraz karışık gelebilir,

    görüntüsü mükemmel misafirinize şık bir süsleme ile servis edebilirsiniz,

    mesela yanında pilav ve salatalık turşusu koyarak daha da zengin bir servis tabağı elde edebilirsiniz. İçerisi vitamin açısından oldukça zengin ve lezzetli,

    Malzemeler

    2 ad yufka, 1 adet orta boy kuru soğan,

    400 gram tavukgöğsü,

    2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet orta büyüklükte patlıcan,

    Karabiber, pul biber, tuz, kekik 1 su bardağı konserve bezelye

    Beşamel sosu için:

    1.5 yemek kaşığı un, 1 bardak ılık süt,  Tuz,  2 kaşık tereyağı

    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri iyi olur

    Yapılışı

    Patlıcanı çizgili bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın.  Derin bir yağlı tavada kızartın. Geniş bir tabağa peçete koyun üzerine kızarmış patlıcanları koyun, peçete patlıcanların fazla yağını alacaktır.

    Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sote leyin tencerede ara sıra karıştırın, rengi değişip suyunu da bıraktıktan sonra soğanları ekleyin, salça, biraz da ketçap ekleyebilirsiniz, hafif ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Bezelye ile birlikte patlıcanı ekleyin. Kekik, pul biber, tuz, karabiber eklendikten sonra çok az daha pişecek tamamdır.

    Beşamel sosu hazırlamak için: tereyağı eritip unu kavurun sütü ekleyip çırpıcı veya karıştırıcı ile delik delik olana kadar karıştırın tuz ekip ocaktan indirin

     

    Şimdi bir adet kase gerekiyor:  kase yardımı ile yapacağız,  yufkaları 4 eşit parçalara bölün 1 parçasını kasenin üzerine serin 1 adet yufkayı parçalayarak alt kısmını doldurun şimdi hazırladığımız malzemeden kasenin içerisi dolacak şekilde kaşık yardımı ile koyun dışına taşmış olan yufkalar ile üzerini kapatın tepsiyi yağlayın,

    elinizle düzgün bir şekilde çevirip bozmadan tepsiye koyun, fırını 190 derecede ısıtın hazırladığımız sostan tepsideki malzemelerin üzerine iyice sürün, fırına verin, üstleri kızarmaya başlayınca çıkartıp kaşar peynirlerini dökün ve tekrar kızarmaları için fırına verin, sanırım artık pişti çok az soğutun ve dilediğiniz gibi servis yapın.