Nohutlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nohutlu Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi
    Malzemeler
    • 2 lt su (10 su bardağı su),
    • 10 dolu yemek kaşığı tarhana (çok tepeleme olmasın),
    • 2 tepeleme yemek kaşığı salça,
    • 4 diş sarımsak(rendelenmiş),
    • 2 tatlı kaşığı kuru nane,
    • Tuz,
    • 2 adet domates (rendelenmiş),
    • 2 yemek kaşığı tereyağı,
    • 1 büyük kase haşlanmış nohut,
    • Çeyrek su bardağı tel şehriye ( 3/4).

    Üzeri İçin:

    • 2 dilim ekmek (küçük küçük küp şeklinde doğranmış),
    • 2 yemek kaşığı tereyağı.
    Yapılışı

    Önce bir kaba tarhanayı ve 2 su bardağı soğuk suyu koyup 1 saat kadar bu şekilde bekletelim.

    Sonra sarımsakları tereyağında biraz kavuralım.

    Üzerine salçayı, domatesleri, naneyi ve tuzu ilave edip biraz daha kavuralım.

    Erittiğimiz tarhananın içine kalan suyu ilave edelim.

    Orta ateşte kaynayıncaya dek karıştıralım.

    Kaynayınca içine nohudu ve şehriyeleri ilave edelim.

    Şehriyeler yumuşayıp çorbamız kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.

    Üzer için; küp küp doğradığımız ekmekleri tereyağında karıştırarak kıtır kıtır olana kadar kızartalım.

    Kızarttığımız ekmekleri çorbanın üzerine koyalım.

    Çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım.

    Afiyet olsun.