Nutellalı Balkabaklı Kek

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Nutellalı Balkabaklı Kek

    Nutellalı Balkabaklı Kek Malzemeleri

    • 1 buçuk su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Yarım çay kaşığı toz zencefil
    • Yarım çay kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı balkabağı püresi
    • Yarım su bardağı erimiş tereyağ
    • 2 adet yumurta
    • 1/3 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı nutella veya başka bir fındık kreması

    Nutellalı Balkabaklı Kek Yapılışı

    • Balkabaklarını küp küp kesip 1 yemek kaşığı suyla bir tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip blenderdan geçirin.
    • Kek kalıbınızın içini biraz sıvı yağ ile yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
    • Un, şeker, toz baharatlar, tuz, kabartma tozu ve karbonatı bir kapta karıştırın.
    • Bir çırpma kabında balkabağı püresi, yumurta, tereyağını çırpın.
    • Sütü ekleyin, yine çırpın.
    • En son ise kuru karışımı ilave edin.
    • Bu harcın yarısını kek kalıbınıza döküp yayın.
    • Nutellanızı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup mikrodalgada 15 saniye ısıtın.
    • Nutellanın yarısını kaşık kaşık kek harcınızın üzerine dökün ve bıçakla rastgele desenler yapın.
    • Kalan kek harcını da üzerine dökün ve kalan nutellayı da yine aynı şekilde üzerine kaşık kaşık koyduktan sonra bıçakla ebruli desenler verin ve fırına koyun.
    • Yaklaşık 45-50 dakika 180 derecede pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı