Osmanlı Kul Aşı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Osmanlı Kul Aşı Tarifi
    Osmanlı Kul Aşı Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 800 gr dana kuşbaşı,
    • 4 adet soğan,
    • 1 adet kırmızı biber,
    • 80 gr tereyağı (yarım su bardağından bir parmak eksik tereyağı),
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
    • 1 çorba kaşığı sirke,
    • 4-5 diş sarımsak,
    • 2 adet defne yaprağı,
    • 4 adet olgun domates,
    • 1 su bardağı et suyu,
    • 1 tutam mercanköşk,
    • 1 tutam kimyon,
    • Tuz.
    Yapılışı

    Etler suyunu çekene kadar pişirelim.

    Üzerine tereyağını ve ince ince doğradığımız soğanı ilave edip orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.

    Daha sonra ince ince doğradığımız kırmızı biberi ve kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domateslerin yarısını ilave edip kavuralım.

    Daha sonra pul biberi, defne yapraklarını, mercanköşkü ve kimyonu ilave edip güzel gene karıştıralım.

    Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ilave edip karıştıralım.

    Sirkeyi, et suyunu ve tuzu ilave edip karıştıralım ve rengi değişene kadar kavuralım.

    Son olarak ince ince doğradığımız domateslerin kalanını ilave edip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1,5-2 saat pişirelim.

    Etin dibine yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştıralım.

    Et suyunu çektikçe kaynar et suyu ilavesi yapabilirsiniz.

    Osmanlı Kul Aşımız piştikten sonra sarımsakları içinden çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.

    Not: Mümkünse Osmanlı Kul Aşını bakır bir kapta hazırlayalım.