Yağsız Kek ( pandispanya ) Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yağsız Kek ( pandispanya ) Tarifi
    Malzemeler

    6 adet yumurta

    1,5 su bardağı pudra şekeri

    1,5 su bardağı un

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    1 tutam tuz

    Limon kabuğu rendesi

    Yapılışı

    1- Oda sıcaklığındaki yumurtalar; cam, porselen veya bakır bir kaba kırılır.Üzerine pudra şekeri dökülür. Birlikte köpürünceye kadar mikserle çırpılır.

    2- Un 2-3 defa elekten geçirilir.Üzerine kabartma tozu, tuz ve vanilya dökülür.Birlikte karışımın üzerine ilave edilir.Kaşıkla karıştırılarak birbirine yedirilir.Limon kabuğu rendesi de ilave edilerek karıştırılır.

    3- Hamur, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış orta hareketli fırında 20-25 dakika ğişirilir.