Pastırmalı Tavuk Yarma

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Pastırmalı Tavuk Yarma
    Malzemeler

    Marine için

    3 Adet tavuk göğsü filetosu

    1 Su bardağı süt

    1 Diş sarımsak

    İç malzeme

    1/2 Su bardağı

    tel peynir

    1/3 Su bardağı krem beyaz peynir

    1‟er dal taze nane, dereotu, maydanoz(ince doğranmış) Tuz, karabiber

    Üzeri için Taze çekilmiş tane biberler

    6 Adet çemensiz, yağsız pastırma 1 Yemek kaşığı zeytinyağ

    Yapılışı

    Tavuk filetoları kapaklı bir kabin içine yerleştirilip, üzerine rendelenmiş sarımsak ve süt ilave edilerek marine edildikten sonra kabın kapağı kapatılarak bir gece dinlendirilir.

    Fırın 200 dereceye ayarlandıktan sonra marine edilmiş filetoların her birini keskin bir bıçak ile yanlamasına yarın. Tel peynir, krem peynir, yeşillikler, tuz ve bir tutam karabiber bir kasede karıştırır ve üç eşit parçaya bölünür.

    Filetolarda meydana getirilen yarıklara kaşık yardımı ile bu karışım doldurulur. Ardından yarıkların üzerlerine hafif bastırılarak kapatılır. Her filetoyu iki pastırmayla kapladıktan sonra fırın tepsisine alınır.

    Zeytinyağı üzerlerine bir fırça yardımı ile sürüldükten sonra taze ve iri çekilmiş renkli tane biberler serpilir. 25-30 dakika fırınlanan filetoların üzerine ara sıra fırçayla yağ sürmeye devam edilir. Arzuya göre patates ve yeşil salata eşliğinde servis edilir.