Patates Oturtma

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Patates Oturtma
    Malzemeler

    Patates Oturtma

    1 Kg.Taze patates

    2 Yemek kaşığı sıvıyağ

    1 Orta boy kurusoğan

    250 Gr.Dana kıyma

    1 Yemek kaşığı domates salçası

    Tuz, karabiber

    Kızartmak için Sıvıyağ

    Yapılışı

    Patateslerin kabuklarını kazıyıp yıkayın, lira lira doğrayın. Kurulayıp bolca sıvıyağda üç dört dakika kızartın. Kızaran patatesleri bir kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çekmesini sağlayın.

    Başka bir tencereye sıvıyağı koyun, yemeklik doğranmış soğanları katıp kavurun. Sararan soğanlara kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çektiğinde salça ekleyip kavurun. Kavrulan harcın üzerine yağını çeken patatesleri dizin.

    Üzerine tuz, beyaz karabiber serpin, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynayınca, ısıyı ortadan aza düşürüp on on beş dakika kadar patatesler yumuşayana kadar pişirin.